Magyar éttermek, magyar gasztronómiaMagyar éttermek, magyar gasztronómia

Hazánkban nagyon változatos éttermekkel lehet találkozni, több féle típussal, más-más árkategóriában, és különböző hangulatúakkal. Mindenki találhat kedvére valót, már csak a választás lesz nehéz.

Magyar gasztronómia

Amiben különleges a magyar gasztronómia az az, hogy egyre híresebb a konyhánk az idelátogató turisták miatt, akik hírül adják a világban. A kedvencek közé tartozik például a gulyásleves, a csirkepörkölt, somlói galuska és még sok más dolog, amik a szokásainkhoz tartoznak. Ilyen például az is, hogy sok ételhez tejfölt eszünk, maga a mákos tészta, a főzelékek és a fűszerezés, ami nagyrészt mindig tartalmaz pirospaprikát.

Gulyásleves

Néhány vállalkozó szellemű séf nyitott már éttermet, amiket érdemes meglátogatni, habár az ár elég borsos. Ezek a helyek tovább gondolták az ételeinket, és sokkal kifinomultabb, finomabb, ízesebb és elegáns étterembe illő stílusban tálalják őket.

Híresek vagyunk a lángosról is, ami nyáron szinte minden sarkon kapható, ám a legjobban keresettek, azok a Balaton környéki nyaralóhelyek közelében vannak.

Paprikás Csirke

Ezen kívül hazánkba is elértek a nemzeti konyhák, amik inkább magunk között izgalmasak, mert kipróbálhatóak más ízek, viszont a külföldiek értelemszerűen nem ezeket a helyeket fogják meglátogatni.